Tips för att packa alla ägodelar när du flyttar

I flyttplanen måste du naturligtvis också vara uppmärksam på att packa alla dina tillhörigheter. Från små delar till tunga möbler. Men hur gör du egentligen det?

Töm onödiga saker hemma

Efter alla dessa år i samma hus har du ofta samlat in en stor mängd saker. Från skåp, till barnleksaker och onödiga saker. När du flyttar är det först och främst mycket viktigt att du gör en inventering av vilka saker du vill ta med dig och vilka objekt som kan kastas. På så sätt förhindrar du att ditt nya hem omedelbart fylls med onödiga saker och utrymmet är redan fyllt överallt. Det är naturligtvis också mycket trevligt om du har lite utrymme för nya saker.

Packa allt korrekt

Från skruvar till stora skåp. Allt i huset måste vara ordentligt förpackat och / eller demonterat. Genom att utarbeta en handlingsplan för detta kan du vara säker på att alla föremål kan gå på flyttdagen och undvika onödig stress.

Till exempel är det viktigt att skydda skrapkänsliga möbler med stretchfilm och tejp, skydda produkter som är ömtåliga och skydda soffor och madrasser med speciella skyddspaketeringar. På detta sätt undviker du onödiga repor och bucklor och alla dina tillhörigheter anländer säkert och fullständigt till sin destination.

Du bör också kontrollera om stora möbler verkligen behöver demonteras. Det är slöseri med din tid om detta inte var nödvändigt. Stora möbler kan vara tunga, men våra specialister är vana vid det. Om det är lätt att lyfta ut och inte vara för tungt och passa in i flyttbilen, kan det vara lättare att inte demontera den. Rådfråga detta i förväg med vår rådgivare så att du inte blir förvånad på flyttdagen.

Du tar med dig dina värdesaker

Vi rekommenderar alltid att alltid samla in dina värdesaker, till exempel pass, pengar och smycken, och flytta till den nya platsen. Det är aldrig klokt att få dessa värdesaker flyttade av andra. Även om det verkar logiskt ser vi fortfarande regelbundet att mycket värdefulla föremål helt enkelt läggs i rörliga lådor utan att det diskuteras.

Bara en del av alla tips!

Dessa tre delar är av stor vikt vid flytten, men det finns naturligtvis mycket mer åt det. I alla fall är det att packa alla dina ägodelar en viktig och väsentlig del som, om den är ordentligt förberedd, kan gå smidigt och ta ut mycket stress för dig.

Kontakta oss som din flyttfirma i Malmlö!