Tips för att flytta din garderob

Är du inte säker på hur du flyttar en garderob full av kläder? Från skjortor, byxor och kostymer till handväskor, skor och accessoarer. Din garderob är full av föremål som kräver särskild vård när de transporteras till ett nytt hem. Lyckligtvis finns det flera effektiva sätt att flytta din garderob full av hängande kläder, skor och handväskor. Här är sju olika metoder för att flytta din garderob framgångsrikt.

Köp en garderobslåda för din flytt

Så vad är den enklaste lösningen på dina garderobsproblem? Börja med garderobslådor. Dessa är speciellt utformade för att paketera och flytta dina kläder som bärbara garderober. Även om måtten varierar är de flesta garderobslådor 1 meter breda och cirka 1,5 meter långa. De är utrustade med ett metallhängande fäste som efterliknar din garderob så att du enkelt kan hänga dina kläder i lådan med en galge.

Packa dina väskor!

Fyll dina väskor med kläder. Eftersom resväskor och dylikt måste tas med dig ändå, så kan du lika gärna använda dem för att hjälpa dig paketera med dig en del av dina kläder. För att maximera utrymmet i din resväska kan du rulla dina kläder (detta fungerar för skjortor, blusar, underkläder och byxor) innan du lägger dem i resväskan.

Flytta dina skor i originalförpackningen

Håller du dina ursprungliga skokartonger? Vi rekommenderar att du använder den igen när du packar dina höga klackar, sandaler, sneakers, stövlar, tofflor, loafers och andra skor. Att omge dem med omslagspapper skyddar också dina skor när du är på resande fot. För extra skydd fyller du också in skorna med omslagspapper för att hålla dem formade.

Använd plaggsäckar för att skydda hängande kläder

Liksom resväskor är plaggsäckar bra för att ta med sig kläder och är ett speciellt bra sätt att flytta dina hängande kläder på. Om du redan äger flera plaggsväskor är det en bra idé att flytta ditt hem. Naturligtvis kan du alltid be din lokala kemtvätt om gratis plastpåsar. Även om dessa typer av plaggpåsar i allmänhet ger minimalt skydd gör de det enkelt att hålla kläderna hängande ihop när de förpackas i lådor.

Förvara kläder i vacuumpåsar

När du flyttar är det en bra idé att förvara kläder i vacuumpåsar. Till skillnad från rörliga kartonger, som inte är lufttäta eller vattentäta, ger förseglade vacuumpåsar fullständigt skydd för kläder under rörelse. Dessa återanvändbara förvaringspåsar förhindrar fukt, damm, smuts och insekter från att skada dina kläder och de är perfekta för att hålla säsongskläder under långvarig förvaring. Lyckligtvis är vakuumtätningspåsar vanligtvis mycket överkomliga.

Använd klara plastkorgar eller rörliga lådor

Naturligtvis kan du alltid packa dina hängande kläder, skor och andra garderobstillbehör i genomskinliga plastkorgar och kartonger. Även om det är dyrare, har plastkärlen fördelen att de är vattentäta och transparenta. Detta gör det enkelt att skydda dina föremål från skador och hitta dem även efter flytten. Att packa handväskor och skor i en robust låda eller behållare är också det bästa sättet att förhindra att de blir platt under transport. Se till att lägga ett förpackningspapper eller bubbelfolie i lådan innan du lägger dina föremål i den. Vill du transportera mycket bagage och bor du på en hög våning? Då kan du också hyra en flyttlyft från oss.