Tio tips för att lämna ditt tomma hem efter att ha flyttat

Kanske flyttar du och du har inte sålt ditt hus ännu; eller kanske det genomgår en större renovering. Oavsett anledningen till att du måste lämna ditt hem är det viktigt att komma ihåg att skydda det när du är borta. Ett tomt hus är sårbart för stöld och vandalism. Följ dessa tio enkla tips för att skydda ditt tomma hem och förhindra olyckor från att inträffa.

Lås och säkra alla fönster och dörrar

Först och främst, se till att alla fönster och dörrar i ditt hem är låsta innan du lämnar. Även om detta kan verka uppenbart är det faktiskt väldigt lätt att glömma att kontrollera att allt är låst mitt i ett kaotiskt och stressigt flytt. De flesta människor som flyttar har inte bara i bråttom att komma till sitt nya hem, men är också upptagen med att hantera den flyttgubbar eller genom att lasta allt i den stora flyttbilen. Dubbelkontroll av lås kan lätt glömmas bort. Det är dock ett av de viktigaste (om inte de viktigaste) stegen du kan ta för att skydda ditt hem när du flyttar.

Ge en granne eller vän en extra nyckel

Flytta långt bort? De som flyttar till en ny stad eller ett nytt land bör lämna en extra nyckel hos en betrodd granne, vän eller familjemedlem som bor i närheten. På det här sättet, om du behöver släppa in någon, som en hantvärkare eller polis, kan grannen eller din kompis göra det åt dig.

Ta hand om din trädgård

Vill du fortfarande sälja ditt hus? Låt inte trädgården växa igen. Det sista du vill ha när du visar huset för potentiella köpare är högt gräs, döende växter eller fallna grenar i trädgården. Om du har en trädgårdsmästare rekommenderar jag att du anställer dem regelbundet för att klippa din gräsmatta. Det är också en bra idé att ha ett automatiskt sprinklersystem som vattnar växterna. Vänligen be en vän eller granne komma för att kontrollera din trädgård varje vecka eller så för att se till att allt är okej.

Installera automatiska lampor

Om du inte redan har rörelsedetektorlampor utanför rekommenderar jag att du installerar dem innan du flyttar. I slutändan är det mindre troligt att en tjuv bryter sig in på natten när en ljus strålkastare riktas mot honom. Dessa lampor tänds om och när någon går runt ditt hem. Det är en bra idé att ha en serie lampor ovanför garageportarna, ytterdörren, fönstren och sidorna av huset. Glöm inte baksidan av huset, liksom eventuella verandor.

Få värdesaker ur huset

Vill du renovera huset med möbler och föremål medan du är borta? Om du planerar att göra detta, se till att ta med alla värdesaker. Värdesaker inkluderar dyra TV-apparater och elektronik, värdefulla konstverk, persiska mattor, dyra möbler och smycken. Om du vill presentera det tomma huset med möbler rekommenderar jag att du använder begagnade eller hyrda möbler. Du kan också gå till donationswebbplatser för att hitta enkla vardagsrumsmöbler samt köksartiklar.

Häng en skylt med ett larmsystem framför fönstret

Även om du bestämmer dig för att koppla bort ditt larmsystem (vilket jag inte rekommenderar), ha kvar skylten för larmsystemet. De flesta inbrottstjuvar och skurkar försöker inte bryta sig in om de tror att huset är utrustat med ett larmsystem. Säkerhetssystemets skyltar inkluderar allt från väggdekaler till trädgårdsskyltar. Om du inte redan har ett sådant klistermärke eller skyllt rekommenderar jag att du kontaktar ditt säkerhetsföretag för att få en sådan skickad till dig.

Håll ditt larmsystem på

På tal om säkerhetssystem är det en bra idé att hålla ditt befintliga larmsystem anslutet när du lämnar. Eftersom de flesta månadsplaner bara kostar mellan 150 och 300 kronor, tycker vi att det är väl värt det. Se till att larmsystemet är anslutet till polisen. På det här sättet, om ditt larm går, kommer polisen till ditt hus istället för att vänta på att du ska ringa 112. Du kanske också vill överväga att ge en nära vän eller granne i stan din larmkod – utifall någon skulle behöva komma in i lägenheten.

Ha en hantverkare till hands

Har du en hantverkare nära ditt tidigare hem? Se till att hans eller hennes nummer finns i din telefon. Från nödsituationer till allmänt hushållsunderhåll är det en bra idé att ha en pålitlig hantverkare i beredskap. På det här sättet, i händelse av läckande kranar, köksredskapsproblem eller andra enkla hemreparationer, har du någon i närheten som kan åtgärda dina problem snabbt och effektivt. När allt kommer omkring, när du visar ditt hem för potentiella köpare, vill du inte visa dem ett hus som faller sönder.

Parkera en bil i uppfarten

Om du inte längre bor i ditt hus är det viktigt att få det att se ut som om du fortfarande är där. Inbrottstjuvar är mer benägna att bryta in när invånarna är borta. Genom att tillfälligt parkera en bil på uppfarten lägger du till ett extra skydd i ditt tomma hem. Om du inte längre är i området föreslår jag att du frågar en vän eller granne om de inte har något emot att parkera ett av sina fordon i din uppfart – åtminstone ibland.

Överväg att köpa tom hemförsäkring

Tro det eller inte, du kan verkligen köpa försäkring för denna situation. Om du lämnar ditt hus tomt efter att du flyttat rekommenderar jag att du överväger en tom hemförsäkring. De flesta riktlinjer täcker skadegörelser, liksom vissa katastrofer, såsom eld, blixtnedslag, vindskador, hagel och mer. Kontakta ditt nuvarande försäkringsbolag för att fråga om din befintliga försäkring och alternativen när huset är ledigt.

Behöver du hjälp med din flytt? Vi är Malmös bästa flyttfirma och vi finns här för dig alla dagar i veckan. Kontakta oss!