Tänk på detta vid flytt till ny kommun

Vad måste du vara uppmärksam på när du flyttar till en annan kommun? Eftersom varje kommun har olika regler, hjälper vi dig gärna med våra tips.

Ta hänsyn till kommunala skatter

Kommunen där du är registrerad samlar in dina kommunala skatter, som fastighetsskatt, avfallsskatt och avloppsskatt. Att flytta till en annan kommun kan påverka mängden av dessa belopp. I de flesta kommuner kommer du att få (del av) avlopp och avfall tillbaka om du har betalat för hela året i förväg. Det är därför klokt att få information om detta i förväg.

Rapportera flytten till kommunen

Om du flyttar kan du ofta informera kommunen om detta en måna innan du flyttar. Samma riktlinjer gäller för flytt till en annan kommun som för att flytta inom samma kommun. Du skickar din nya adress till din nya kommun. Avregistreringen på din gamla hemort görs sedan automatiskt. Du behöver inte göra det själv. Det är mycket viktigt att göra detta i tid. Om du inte gör detta i tid kan du få böter på upp till 3 000 kronor. Bäst att skicka detta i tid.

Skillnader för TV, internet och telefoni

I en annan kommun kan det finnas andra leverantörer för TV, internet och telefoni. Så gå igenom de olika leverantörerna. Det kan också vara så att internet är tillgängligt via fiberoptik på din nya hemort, vilket i sin tur kan ge många fördelar. Leverantörerna kan till och med använda välkomstkampanjer som gör det intressant att byta. Att byta är inte svårt, men titta först på alla alternativ. Det kan snabbt ge dig stora besparingar.

Ordna allt för familjen

Ingenting kommer bättre hem än att komma hem utan stress. Barnen kan gå till sin nya skola och föreningar och du och din partner har också allt i ordning. Så tänk också på tandläkaren och allmänläkaren. På så sätt kan du lugnt komma hem till ditt nya hem och du behöver inte stressa över någonting.

Gå på vägen med sinnesfrid

Var parkerar jag bilen? Var och när kan jag resa med kollektivtrafik? Hur långt kör jag till barnens skola eller mitt nya jobb? Om du börjar läsa om den här typen av ämnen innan flytten blir du inte förvånad efteråt.

Var uppmärksam på fördelarna

När du har förmåner måste du vara försiktig innan du flyttar. Detta går ut när du flyttar till en ny kommun. Du måste därför ansöka om en ny förmån i den nya kommunen. Gör det bra innan du flyttar, på grund av de många ansökningarna från alla sidor har kommunerna ofta inte mycket bråttom med dessa typer av applikationer. Vi hoppas att vi med dessa praktiska flyttningstips har kunnat ge dig tydlighet om att flytta till en annan kommun.

Kontakta oss som din flyttfirma i Malmö!