Spara pengar vid flytten

Vid en flytt kan det vara smart att tänka noggrant i förväg om hur och om du kan spara kostnader. Varje besparing är en bonus, och vi vet av erfarenhet att du kan spara upp till 30% av kostnaderna när du är på väg. För detta måste du tänka på några viktiga frågor, vi delar detta råd i den här artikeln.

Välj rätt dag för att flytta

Du kan planera ett drag i god tid. Så du kan också tyst titta på den mest fördelaktiga dagen att anlita ett flyttföretag. Helgerna är mer populära eftersom fler har fritid. Men vardagar är billigare eftersom det är de ”normala” arbetsdagarna för flyttföretag. Många har en lagring på 25 till 35% på lördagen. På söndagar använder de tilläggsavgifter på upp till hundra procent!

Överflödigt är onödigt

Onödiga artiklar bidrar till ett större hushållsinnehåll och detta ökar också de rörliga kostnaderna. Du kan returnera gamla hushållsartiklar till kommunen eller den köpta butiken. Kostnaderna för detta skiljer sig från butik och kommun, men de gör det nästan alltid gratis. Det är därför klokt att gå igenom hushållets innehåll innan du flyttar och kasta bort överskottsartiklar. På så sätt kan du utnyttja det flyttande företagets kapacitet, tid och möjligheter mer effektivt. Genom att utnyttja utrymmet bättre i en skåpbil behöver du färre resor, vilket naturligtvis kommer att sänka transportkostnaderna.

Att göra det själv sparar kostnader

Du kommer naturligtvis att förstå att du kan spara kostnader genom att rulla upp ärmarna själv. Naturligtvis har alla sina möjligheter, så kolla noga vad du kan och inte kan göra. Bär inte tunga föremål när du är ensam och ta inte för stor risk. Men du kan samla små föremål i en låda och kanske flytta dem själv. Ett antal lådor passar alltid i din bil och så kan du fortfarande spara lyftarbete och eventuella extra resor för flyttarna.

Om du inte själv kan bära ut flyttkartongerna kan du börja fylla och paketera dem. På detta sätt behöver inte flyttarna packa någonting / mindre. Detta kommer naturligtvis också att märkas i din plånbok.

Sätt igång

Många människor är för stressade för flytten. De flesta av dem börjar stressa redan veckor innan flytten börjar. Anledningen är förståelig, du flyttar till en ny plats och mycket kommer att förändras. Men med lite mer struktur och tydlighet i förväg kan du ta bort nästan all stress. Kontakta oss som flyttfirma i Malmö för mer information!