Flyttar du? Tips och påminnelser

För många är flytt en stressande verksamhet som sparar mycket tid, energi och svettiga stunder. Vad ska du tänka på? Glömmer du kanske inte något? Eftersom vi som flyttfirma i Malmö har varit specialist inom flyttbranschen i flera år är vi också glada att göra den preliminära processen mycket lättare för dig. I den här artikeln får du tips och påminnelser så att flyttprocessen går smidigt.

Avsluta hyresavtalet / lägg ut den befintliga bostaden till försäljning

Användbart! Ordna först avbokningen av ditt nuvarande hem eller dess försäljning och ordna sedan ett nytt hem. Logiskt, men vi vill nämna det.

Boka tid hos flyttföretag

Börja sedan ordna ett av de sista stegen i processen. Genom att göra goda avtal snabbt och omedelbart med din perfekta flyttfirma, undviker du att gå slut när du väl vill eller behöver flytta. Genom att omedelbart boka en tid för önskat datum undviker du bokningar eller besvikelser. Så börja omedelbart!

Inteckningsregler

Alltid praktiskt för att omedelbart kontrollera och / eller ordna alla dina inteckningar om tillämpligt. På så sätt förhindrar du problem efteråt.

Internet, samtal och TV

Det kan inte vara värre! Du är äntligen i ditt nya hem och upptäcker att du ännu inte har internet, inte kan ringa och / eller titta på TV. Du kommer få ta dig igenom några dagar där du tillbringar stress i ditt nya hem. Ordna detta i god tid så att du kan njuta av all lyx du är van vid.

Stäng av och anslut energi

Bra, du anländer till ditt nya hem och det är underbart varmt. Det är bara att komma hem! Energi är naturligtvis ett grundläggande behov för oss och det är därför det är viktigt att ordna innan du flyttar till ditt nya hem. Ingen väntar på att sova med familj eller vänner i några dagar efter flytten eftersom du måste få ditt nya hem att värmas upp. Naturligtvis måste du också ordna att energin i ditt nuvarande hem är avstängd. På detta sätt undviker du extra kostnader.

Informera skolor

Det är viktigt att också informera skolan / skolorna när du lämnar. Trevligt att planera en möjlig avskedsfest för barnen, särskilt om du inte bara rör dig runt hörnet. Det är också viktigt att informera alla sportklubbar eller aktiviteter som barnen är involverade i. På det sättet vet de om det och du undviker oklarheter och till och med möjliga kostnader.

Möjligheter till hyressubvention

När du ska hyra ett hus kanske du kan få bostadsförmåner. Om din hyra är relativt hög i förhållande till din inkomst kan du se om du är berättigad till hyresersättning. Det finns många villkor kopplade till detta, så låt dig råda väl. Alltid en bonus, naturligtvis.

Ordna rörlig ledighet med arbetsgivaren

Ta minst en dag ledig före flyttningsdagen, eller mer om det behövs. På detta sätt undviker du att behöva be vänner, bekanta och familj att hjälpa till under denna period. När allt kommer omkring, vill du ha en viss kontroll själv, eller hur?

Eventuell återbetalning av fraktkostnader

Du kan få ett flyttbidrag om du måste flytta eftersom ditt hus rivs eller renoveras. Hyresvärden måste också betala en omlokaliseringsavgift om han säger upp hyran själv eftersom han vill genomföra en giltig regleringsplan. Om du befinner dig i en av dessa situationer, fråga om råd så att du också tittar på det här alternativet.

Möjligheter till skatteavdrag för fraktkostnader

Om du flyttar kommer du naturligtvis att sadla med rörliga kostnader. Tänk på att flytta lådor, arbetstid och naturligtvis transport. Alla dessa kostnader kan öka betydligt, vilket gör det intressant att se vilka kostnader som är avdragsgilla och vilka inte. På detta sätt undviker du extrakostnader som kunde ha undvikits. Användbart!

Mät ditt nya hem

Hur mycket utrymme har du i ditt nya hem? Genom att mäta allt undviker du besvikelser och onödiga kostnader när du transporterar dina artiklar. Det är redan en besvikelse om din vackra soffa eller bord bara inte passar in i ditt nya hem. Det gör det dubbelt så surt om du också får extra kostnader för att transportera den.

Rengör det du inte tar med dig

Du kanske har bott i det huset i år eller decennier, och har hållit saker som du kanske inte ens visste. Så använd viss tid innan flyttdagen / dagarna för att se vilka saker du tar med dig och vilka du inte vill ta med dig. Rengör de saker du inte vill ta med dig så att du effektivt kan börja flytta när dagen är kommen.

Vi hoppas att vi med den här artikeln har gett dig lite mer lugn och förtroende för din kommande flytt. Om du letar efter en professionell flyttfirma, kommer vi gärna att hjälpa dig med detta i Malmö-området.