Fem vanliga misstag från gör-det-själv-flyttaren

Flyttar du snart? Då har du självklart valet att antingen låta en flyttfirma sköta flytten eller att själv ordna och genomföra flytten. En flytt är alltid ganska hektiskt eftersom det är så mycket involverat. Det är en stressig period där du inte kan använda ett misstag eller felberäkning ordentligt. Men som vi alla vet: det är ett litet misstag. Från små, mindre misstag (som att glömma att städa kylskåpet innan du flyttar), större misstag som försenar dig (som att du inte har tillräckligt med förpackningsmaterial) till misstag som verkligen ger extra kostnader. Men om du är medveten om möjliga fel kan du naturligtvis också förhindra dem mycket lättare. Var därför noga med att läsa dessa fem vanliga misstag från gör-det-själv-flyttare.

Flyttfirma är för dyrt i Malmö

Många har tanken att det är mycket dyrare att anställa professionella flyttare än att själv göra det. Ibland kommer detta säkert att vara fallet, men detta skiljer sig åt per situation. Gör-det-själv-flyttningar är särskilt billigare när du flyttar inom samma stad, när du redan har omlokaliseringserfarenhet, när du har ett ganska litet hushåll med lätta föremål och när du kan få hjälp från vänner, grannar eller familj.

Packning är en av de många rörliga uppgifterna

Underskatta inte packningen, detta är den viktigaste uppgiften under förberedelsen av din flytt. Om detta inte görs ordentligt och effektivt kan det leda till mycket tidsförlust och extra kostnader under själva flytten. Så börja i tid med detta, gör lite varje dag och ta reda på vad du ska ta med dig och inte vill ta med dig.

Jag är inte rädd för att flytta skador

En stor skillnad mellan dig och professionella flyttare är att de vet perfekt hur man får flytten att gå säkert och utan att skada uppstår. Inte bara har de mycket erfarenhet av detta, men de har också ofta följt träning för detta. Så använd sunt förnuft som en gör-det-själv-flyttare: se till att vägen mellan ditt hem och flyttbilen är fri från hinder, använd bra utrustning, känn till rätt lyftteknik, använd handskar och använd lämpliga skor.

Att hyra och köra en skåpbil är som en lek

Köra skåpbilen är också något som många underskattar, så undvik följande misstag: att hyra en flyttbil som är för liten eller för stor. En för liten flyttbil innebär att du måste köra upp och ner flera gånger, detta är slöseri med din värdefulla tid och du får också högre bensinkostnader. Dessutom är en för stor flyttbil dyrare att hyra, och du riskerar också att dina tillhörigheter flyttas och skadas.

Mina vänner kommer definitivt att hjälpa mig med flytten

Ta inte dina vänner för givet: de är inte skyldiga att hjälpa dig. De har alla livliga liv med olika skyldigheter, planer och ansvar. Fråga dem i god tid i förväg om de kan hjälpa dig med flytten och var ärlig om flyttens omfattning. Förbered flytten så bra du kan så att du kan spara dina kompisers tid och ansträngning. Och visa din tacksamhet!

Om du känner att flytten på egen hand kanske är att ta dig vatten över huvudet så kontakta oss som din flyttfirma istället. Vi har de nöjdaste kunderna i Malmö och kan garantera dig en effektiv och smidig flytt.